Tízből kettőt érdekel a tanügy sorsa

Az aradi Demokratikus Tanügyi Szakszervezet újból közleményben adott hangot elégedetlenségének az aradi parlamenti képviselők érdektelenségével szemben.

November 29-én közös, nyílt beszélgetésre, tanácskozásra hívták az aradi parlamenti képviselőket, ahol csupán Flavius Măduţa és Amalia Paşca jelentek meg.

„Az összes Arad megyei képviselőt és szenátort meghívtuk erre a tanácskozásra, meghívásunk azonban süket fülekre talált. Megválasztott politikusainknak írásban elküldtük szakszervezeti tagjaink követeléseit, igényléseit, és kértük, hogy fejtsék ki véleményüket, nyilvánítsák ki álláspontjukat a Szabad Tanügyi Szakszervezetek Szövetsége (FSLI) lépésével szemben, meg egyáltalán azzal kapcsolatban, hogy most éppen egy általános sztrájk küszöbén állunk” – nyilatkozta Dănuţ Ieneşescu, az aradi Demokratikus Tanügyi Szakszervezet elnöke.

A tíz meghívott közül jelenlévő két képviselő kijelentette, hogy támogatják a tanügy finanszírozását, és ennek érdekében a parlamentben is felszólalnak.

A napokban egyébként referendum zajlik a tanintézményekben, hogy december 9-étől lépjenek-e általános sztrájkba a tanügyi alkalmazottak. Amennyiben ez bekövetkezik, kilátásban van a tanév befagyasztása is.

Nyugati Jelen