Arad

Átadták Aradon az új szívsebészeti osztályt

– Régi ügyfele vagyok a Cardiolife-nak, és minden aradi nevében meg szeretném köszönni, hogy a városunkban is nyitottak egy szívsebészeti osztályt –emelte váratlanul az avatás hangulatát Dorel Cura, az UTA egykori legendás játékosa, aki információink szerint, sajnos, már négy alkalommal kellett szívével megműteni.

Tovább >>

Ünnepi ügyfélfogadás a törvényszéken

A közelgő téli ünnepek heteiben – 2013. december 23. és 2014. január 10. között – megváltozik az Aradi Törvényszék részlegeinek ügyfélfogadási programja.

Tovább >>

Felavatták a „reménység hídját” Pécskán

Majdnem pontosan két hónapja, amikor megnéztük a pécskai Maros híd építkezését, a munkatelep vezetője, a Tehnodomus cég vezetője azt mondta: november közepére készen lesz. A megyei tanácselnök óvatosabban fogalmazott, és „év végére” ígérte a felavatást.

Tovább >>

Új villamosok Aradnak: végső árajánlat január 16-ig

Az Aradi Polgármesteri Hivatal mai közleménye szerint az új villamosok vásárlására kiírt közbeszerzési pályázat első köre után az aradi Astra és a lengyel PESA maradt talpon, nekik kell 2014. január 16-ig letenni a végső árajánlatot. Mivel a hat új villamos vásárlását a város EBRD-hitelből fedezi, a közbeszerzés is a nemzetközi pénzintézmény szabályai szerint zajlik. És az nyer, aki a legkisebb árajánlattal rukkol elő.

Tovább >>

Lépések a cigarettacsempészet megfékezésért

Az Arad Megyei Rendőr-felügyelőség egy Európai Bizottság (OLAF – Európai Csalás Elleni Hivatal) által finanszírozott pályázat nyerteseként házigazdája a napokban egy háromnapos konferenciának.

Tovább >>

A kormány nem támogatja a Yazaki aradi üzemének bővítését

Mivel az Európai Unió hat hónappal meghosszabbította a lehetőséget, hogy a kormányok támogassák az országukban működő multinacionális cégek fejlesztését, a Yazaki aradi üzeme is próbálkozott, de sikertelenül, az USL-kormány visszadobta a kérelmet.

Tovább >>

Adjunk megfelelő jelentőséget a mezőgazdaságnak

Daniel Butănoiu, a mezőgazdasági tudományok doktora, a mezőgazdasági minisztérium államtitkára sajtótájékoztatón mondta el, hogy mi járatban volt és mit intézett tegnap Arad megyében.

Tovább >>

Alakulóban az Arad–Prága partnerség

Jelentős európai várossal, Prágával – pontosabban annak legnagyobb, 5. kerületével – van kialakulóban partnerségi viszonya Aradnak.

Tovább >>

Egyházi kitüntetés Arad polgármesterének

Gheorghe Falcă aradi polgármester megkapta a Sfinţii Impăraţi Constantin şi Elena kitüntetést a Román Ortodox Egyháztól. A kitüntetést olyan közszolgálatban lévő személyeknek ítélik oda, akik tevékenységükkel hozzájárultak a keresztény értékek védelméhez, az egyház és közösségük érdekeinek szolgálatához.

Tovább >>

Endoszkóp az aradi kórháznak

Kolozsvár és Marosvásárhely után az Arad Megyei Kórház lesz a harmadik Romániában, amelyik ilyen korszerű endoszkópot kap. Cél, a gyomor- vagy vastagbélrák korai felfedezése, hogy ezzel a betegnek esélye legyen a gyógyulásra.

Tovább >>

Aradon megkapják pénzüket a fogyatékkal élők

December 3. a fogyatékkal élők világnapja volt. Romániában ez azt is eszébe juttatta több százezer, ilyen helyzetben lévő honfitársunknak, illetve kísérőiknek (a súlyos fogyatékosoknak a törvény lehetővé teszi, hogy kísérő felügyeljen rájuk, a segítségével közlekedjenek stb.), hogy immár három hónapja nem kapták meg a törvény által megszabott járandóságukat.

Tovább >>

Tízből kettőt érdekel a tanügy sorsa

Az aradi Demokratikus Tanügyi Szakszervezet újból közleményben adott hangot elégedetlenségének az aradi parlamenti képviselők érdektelenségével szemben.

Tovább >>

Ha december, akkor Mosoly a gyerekeknek!

Az Arad Virágzik Egyesület (Asociaţia Aradul Prosperă) idén is megszervezi karitatív akcióját, mellyel rászoruló gyermekeknek igyekeznek örömet szerezni a téli ünnepek alkalmával.

Tovább >>

Vezetőséget választott az Agrár- és Vidékfejlesztési Kamara

Nem egészen egy órával azután, hogy az új Agrár- és Vidékfejlesztési Kamara nemrégiben a tagság körében lezajlott választás nyomán kijelölt 25 tagú vezetőtanácsa megválasztotta tisztségviselőt, a vezetőség a sajtó előtt is bemutatkozott.

Tovább >>

Arad Az üzlet román bajnoka

A kedves olvasó talán nem is nagyon érti a címet, a díj elnevezését pedig szó szerint fordítottuk románból: Az üzlet román bajnoka. A titulust Arad kapta nemrég, az eseményről az azon résztvevő és a díjat, oklevelet is elhozó Ovidiu Moşneag városi tanácsos számolt be a mai sajtótájékoztatóján.

Tovább >>

Kigyúltak a karácsonyfaégők

Hétfőn este valamivel hét után a város vezetői – Gheorghe Falcă polgármester, Cătălin Ţiţirigă és Bognár Levente alpolgármesterek, akikhez néhány városi tanácsos is csatlakozott – részt vettek a polgármesteri hivatal előtt felállított két karácsonyfa égőinek ünnepélyes meggyújtásán.

Tovább >>

Klezmer muzsika a Kultúrpalotában

November 27-én vette kezdetét az egyik legnagyobb zsidó ünnep, a fény ünnepe, a Hanuka. A Makkabeusoknak a szíriai görögök feletti győzelmére (i. e. 165.), a jeruzsálemi szentély megtisztítására és újraavatására, valamint a nyolc napon át égő mécses csodájára emlékezik.

Tovább >>

Helybe megy a személyi igazolvány

A Lakosság-nyilvántartó Szolgálat időnként ún. terepakciókat szervez, amelyeken, a rendőri és a közigazgatási szervek támogatásával  egy-egy helységbe száll ki, megkönnyítendő a személyi igazolványok elkészítését (a 14 évet betöltöttek számára) vagy cseréjét az idősebbeknek, ha lejárt vagy a személy állapotában bizonyos változások (névváltozás, lakhelycsere, az igazolvány elvesztése, ellopása stb.) következtek be.

Tovább >>

Édességgel a fogyatékkal élőkért

Az aradi Sirinia és a Semper Excelsius Ifjúsági Egyesület közös szervezésében, partnerségben az Arad Megyei Szociális Asszisztencia és Gyermekvédelmi Főigazgatósággal (DGASPC) karitatív eseményt szerveztek az elmúlt héten a helyi ART Cafféban.

Tovább >>

Let’s do it Arad! – számokban

Szeptember 28-án volt az országos Tisztaság Napja, a Let’s do it Romania! elnevezésű takarítási akció, melynek keretében számos nagy városban, településeken önkéntesek takarították meg környezetüket egy szebb és tisztább jövő érdekében.

Tovább >>

Hétvégi villamosstop Újaradon

Az Aradi Közszállítási Vállalat tájékoztatása szerint november 30-án és december elsején szünetel a villamosforgalom Újaradon.

Tovább >>

Elmarad az általános sztrájk az egészségügyben

Elmarad az általános sztrájk a román egészségügyben, miután a dolgozók  kéréseinek részben eleget tett a bukaresti kormány. A csütörtökre tervezett sztrájk törlését Leonard Barascu, az egészségügyben dolgozók érdekeit védő Sanitas szakszervezet elnöke jelentette be szerdán.

Tovább >>

A hivatalos avatásig nem árulják el a helikopter-alkatrész gyár nevét

A svájci befektető kikötötte, hogy az üzem avatásáig maradjon titokban az Arad ipari övezetében (Pécskai út szomszédságában) megépített gyáruk-cégük neve, amely katonai helikopterekhez fog alkatrészeket, részegységeket gyártani.

Tovább >>

Útnézőben, -avatóban

Szerdai, a megye Aradtól távolabb eső községeiben tett, az útépítéseket ellenőrző munkalátogatásán azt nyilatkozta Nicolae Ioţcu megyei tanácselnök, hogy az országúti infrastruktúrának egyenletesen kell fejlődnie.

Tovább >>

Újabb futbalpálya tűnik el Arad térképéről

Arad újabb sporttörténeti mélypontot mondhat magáénak, miután a napokban kiderült, hogy újabb sportpálya, történetesen a mikelakai egykori Romtelecom pálya is el fog tűnni a város sporttérképéről.

Tovább >>

Ugrás: