Szatmár

Elektronikus adatbázis a hitelesített nemzetközi okmányok számára

A hitelesített nemzetközi okmányok létezésének vagy valódiságának gyorsabb, operatívabb ellenőrzését teszi lehetővé az az adatbázis, amelyet jelenleg 18 ország használ - és amelyhez egy év múlva Románia is csatlakozni fog.

Tovább >>

Összeférhetetlenségi eljárás Dorel Coica és 22 másik polgármester ellen

A polgármesteri tisztséggel összeférhetetlennek ítélte az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség Szatmár megye 23 polgármesterét. A listán szerepel a három legnagyobb település, Szatmárnémeti, Nagykároly és Tasnád első embere is.

Tovább >>

Közel száz kilométer utat modernizálna a megyei tanács

„Az utóbbi hónapok legfontosabb két határozatát hagytuk most jóvá", jelentette ki Mircea Govor, a Szatmár Megyei Tanács alelnöke, miután a testület a hétfői rendkívüli tanácsülésen jóváhagyta a DJ108M és a DJ108M megyei utak modernizálásának technikai-gazdasági mutatóit.

Tovább >>

Nagyon nekiment az Apaserv vezetőinek Stef

Szokatlan vehemenciájú támadást intézett az Apaserv és annak vezetői ellen a hétfői tanácsülést követő sajtótájékoztatón Adrian Stef. A Szatmár Megyei Tanács elnöke követelte többek között a vállalat igazgatótanácsa tevékenységének felülvizsgálatát.

Tovább >>

Német gyermekek ajándéka avasi társaiknak

Ha kissé megkésve, de még mindenképpen időben, német Mikulás járt hétfőn az Avasban, az ország ama észak-nyugati szögletében, amely színes folklórját leszámítva, már csak földrajzi helyzete miatt is rendszerint kiesik az általánosabb figyelemből.

Tovább >>

A csendőrök nyitották az éves kiértékelések sorát

Évértékelőt tartottak a csendőrök kedd délben. Mint kiderült, a Szatmár megyei csendőrök folyamatosan képzik magukat, az elmúlt időszakban pedig nőtt a lakossági bizalom a csendőrség irányába.

Tovább >>

Egy hete eltűnt nőt keres a rendőrség

Otthonából egy hete eltűnt, 37 éves nő keresése kapcsán kéri olvasóink és a közvélemény segítségét a Szatmár Megyei Rendőrség valamint az eltűnt személy családja.

Tovább >>

Adománygyűjtés Nagykárolyban

CIPŐSDOBOZ - ajándékgyűjtő kampány  (II)

Tovább >>

Szénné égett egy nő szombat este Szatmárudvariban

Szénné égett egy nő szombat este Szatmárudvariban, amikor kigyulladt a vasútállomás használaton kívüli vécéje. A nő személyazonosságát egyelőre nem sikerült megállapítani.

Tovább >>

Szatmár megyében 700, Suceava megyében 8500

Mozgalmas nap volt a pénteki a máramarosszigeti határrendészet körzetében dolgozó határrendészek számára: Szatmár megyében 700 doboz csempészcigarettát találtak egy Volkswagen Passatban, Suceava megyében pedig egy Audi A6-os személygépkocsiban 8500 dobozt.

Tovább >>

Üzemanyagot loptak a Transurban sofőrei – tetten érték őket

A polgármester (ismét) a vállalat privatizálását helyezte kilátásba abban az esetben, ha nem sikerül visszaszorítani a szabálytalanságokat. Figyelmeztette ugyanakkor a sofőröket és felszólította a lakosságot: azonnal tegyenek feljelentést, ha valami rendellenességet észlelnek.

Tovább >>

730 millió lejt hagyott jóvá a kormány Szatmárnémeti kerülőútjára

A Megyei Tanács szerint a következő lépés a közbeszerzési licit és a kisajátítási folyamat elindítása.

Tovább >>

Az RMDSZ nem fogadja el a rossz minőségű terelőutat

Alig egy héttel ezelőtt adta át hivatalosan Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala a Pusztadaróc és a Lázári felé vezető utakat összekötő terelőútat. Amint azt olvasóinknak jeleztük, a kivitelezés minőségével jelentős problémák adódtak, ezt pedig a városi tanács RMDSZ-es frakciója sem hagyta szó nélkül. Közleményét az alábbiakban változtatás nélkül közétesszük.

Tovább >>

Csütörtöktől egy hónapig várja a kicsiket a Gyerekek Városa

Miután Szatmárnémeti immár közel egy hete ünnepi színekbe öltözött a díszvilágítás felkapcsolásával, csütörtöktől ünnepi díszeket öltött magára a megyei múzeum előtti park is.

Tovább >>

A szatmári gyerekek 60%-a fél a fogorvostól, de 80%-uk gondokkal küzd

A Szatmári Egyházmegyei Caritasnak, a Szt. Antal Orvosi Szövetségnek, valamint szakemberek önkéntes munkájának köszönhetően az elmúlt másfél hónapban több mint kétezer gyerekhez jutott el a Vidám Aligátor. A Maskulik Csaba és Cosmin Ratiu koordinálta karitatív tevékenység keretein belül fogkrémhez és fogkeféhez jutottak a rászoruló gyerekek, a szakemberek pedig rögtönzött felmérést készítettek a gyerekek fogairól.

Tovább >>

Eredményes az adóhivatal

A pénzügyminisztérium által meghatározott bevételt 3,49%-kal szárnyalta túl az AJFPSM.

Tovább >>

Megérkeztek az oltóanyagok

A Szatmár Megyei Közegészségügyi Hatóság 9300 adag influenza elleni oltóanyagot kapott, szétosztásukra december 2-tól kerül sor.

Tovább >>

Coica: az Apaservet csak a polgármesteri vállszalaggal adom!

Az utóbbi hónapokban úgy tűnt, elcsitult a harc a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a Szatmár Megyei Tanács között, amelyet az Apaserv fölötti ellenőrzésért vívtak. Mindez azonban csak látszat, derült ki Dorel Coica polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Tovább >>

Szerdán nyitja kapuit Szatmárnémetiben az Auchan

December 4-én, szerdán 10.00 órai kezdettel nyitja meg kapuit a vásárlóközönség előtt Szatmárnémeti legújabb hipermarketje, az Auchan. A francia üzletlánc a Real helyét vásárolta fel és 6.200 négyzetméteres területen várja majd vásárlóit.

Tovább >>

Ezerlejes bírság a Megyei Tanácsnak

A Diszkriminációellenes Tanács igazgatótanácsa december 4-én ülésezett, melynek keretében döntöttek a Szatmár Megyei Tanács ügyében is.

Tovább >>

Vita Lunaforrás miatt a megyei tanácsban

Két pontot kivettek, így végül csak hat határozati pont maradt a Szatmár Megyei Tanács pénteki rendes havi ülésének napirendjén. Ezzel együtt heves vita robbant ki a lunaforrási beruházás kapcsán.

Tovább >>

Látványos bajimitáció

Késett a katasztrófa Nagykárolyban. Bő másfél órával a beígért 11 óra után végül a képzeletben igen erős földrengés rázta meg az egyik tízemeletes tömbházat, és az éppen a helyszínen fagyoskodó katasztrófa-elhárítási (és nem -védelmi - a szerző megj.) szakemberek hozzáláthattak munkájukhoz.

Tovább >>

Csütörtökön átadták a terelőutat, indulhat a kamionforgalom

Szatmárnémeti észak-keleti részének lakói fellélegezhetnek: napokon belül megszabadulnak a sűrű teherforgalom jelentette problémáktól. Csütörtök délelőtt átadták ugyanis azt a terelőutat, amely az országhatár felől érkező kamionokat a pusztadaróci útról a lázári útra vezeti át.

Tovább >>

Hulladékfeldolgozó üzemet hozna létre spanyol beruházó

Spanyol beruházókkal tárgyalt Eugeniu Avram Szatmár megyei prefektus és Gheorghe Rentea, a szatmárnémeti metropoliszövezet igazgatója.

Tovább >>

Japánra tárt kapuk

Távol-Keleten is szeretné hírét kelteni Szatmárnémetinek a polgármester, tegnap egy ifjúsági területen tevékenykedő japán férfit bízott meg azzal, hogy jót mondjon otthon a városról.

Tovább >>

Ugrás: