Bihar

Jótékonysági koncert lesz

A Nagyváradi Egyetem zenei tanszékének zenekara és kórusa karácsonyi jótékonysági koncertet ad december 15-én, vasárnap délután 18.15 órától a várad-olaszi parkban található görög katolikus ferences rendi kolostorban. A karnagy Tudor Ciupeiu, a kórusvezető Carmen Rus.

Tovább >>

Modern óvoda Várad központjában

Január elejétől a Nagyvásártéri (December 1. tér) felújított, és kibővített óvodába költöztetik át a Louis Pasteur utcai, 47. számú óvodát.

Tovább >>

Villamos karbantartás tudományos módszerekkel

Szerda délelőtt avatták fel a nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalt (OTL) remízében az európai uniós pénzügyi támogatással felépített és berendezett mechatronikai laboratóriumot.

Tovább >>

Nemzetközi folklórgála lesz

December 13-án, pénteken 17 órától a nagyváradi Pro Bambini Egyesület Ezek az ősi szokások címmel IV. alkalommal szervezi meg a Karácsonyi és újévi szokások és néphagyományok gáláját.

Tovább >>

Végleges ítélet Moraru ügyében

A Legfelső Semmítő- és Ítélőszék hétfőn hozott végleges ítéletet Cosmin Moraru ügyvéd ügyében, akit anyósa megölésével vádolnak. Morarut 13 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

Tovább >>

Munkanélküliség: helyzetjelentés, tervek

Számadatokat, elképzeléseket ismertetett Békési Csaba, a Bihar megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség november közepén beiktatott, PSD-párti igazgatója a keddi sajtótájékoztatón.

Tovább >>

Nyílt nap

Megalakulásának másfél évtizedes évfordulóját ünnepli kedden az Országos Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (ANOFM), tudatja közleményében a Bihar megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM).

Tovább >>

Tiltakoznak a közúti szállítók

Csaknem nyolcvan tehergépjármű és személyautó vett részt Nagyváradon a szállítók hétfőn elkezdett, országos tiltakozó akcióján. Lassították a közlekedést, de a forgalom nem állt le.

Tovább >>

Véget ért az őszi faültetési program

A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal befejezte az őszi faültetési programot.

Tovább >>

Aranylakodalmasokat köszöntenek a Városházán

Ezúttal 40 párt köszöntenek fel.

Tovább >>

Megszüntették a Juhász Gyula iskolát

A Nagyváradi Helyi Tanács csütörtöki ülésén megszavazták a Biharpüspökiben lévő, nagyobbrészt magyar tannyelvű Juhász Gyula Általános Iskola, mint különálló tanintézmény megszüntetését.

Tovább >>

Diszkriminálva vannak a nők

Csütörtökön az RMDSZ Sas palotabeli székházában sajtótájékoztatót tartott Biró Rozália szenátor, melynek témája a férfiak és nők közötti esélyegyenlőség, illetve az egyenlő bánásmód volt.

Tovább >>

Ismét emelik a hőenergia árát

A Nagyváradi Helyi Tanács csütörtöki ülésén megszavazta a lakossági hőenergia árának emelését. Az egyéni fogyasztók 2014. január 1-től 4,48 lejjel többet fizetnek gigakalóriánként.

Tovább >>

Tanácsok hideg időre

Míg az egészséges emberek szervezete viszonylag egyszerűen és gyorsan alkalmazkodik a hideghez, a betegek, a lábadozók, az idősek esetében még a csekély hőmérséklet ingadozásnak is negatív hatása lehet, tájékoztat a Bihar megyei Közegészségügyi Hatóság (DSP).

Tovább >>

Disszonanciák és harmóniák

Lucian Ban és Mat Maneri tartott lemezbemutató koncertet kedden, a nagyváradi Posticumban. A kolozsvári születésű, tizenöt éve New-Yorkban élő zongoraművész és zeneszerző, valamint az amerikai származású hegedűművész és zeneszerző lemezbemutató turnéja során érkezett Váradra, s a legnagyobb lemezkiadóként számon tartott németországi ECM Records által kiadott Transylvanian Concert anyagát mutatta be.

Tovább >>

Kiállítás a biodiverzitás jegyében

Szerdán nyílt és december 10-ig látogatható a nagyváradi püspöki palotában a Bihar megyei állat- és növényfajokat bemutató fotókiállítás.

Tovább >>

Mit tervez Bolojan?

Partneri megállapodást írt alá évekkel ezelőtt Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere a Bihar megyei vállalkozók képviselőivel – ebben szerepel az a vállalás is, hogy rendszeresen találkoznak és tanácskoznak. Ennek szellemében tegnapra meghívta a szokott évi találkozóra a vezető vállalkozások képviselőit, szám szerint 32-t.

Tovább >>

Bűn – bűncselekmény is lehetne

A mi környékünkön is tervezett fraktálásos (repesztéses) kitermelés bűn – hangzott el tegnap Félixfürdőn. Emellett bűncselekmény is lehetne, ha az USL el nem meszelné ezt.

Tovább >>

Argentin nagykövet Váradon

December 2-8 között a Nagyváradi állami Egyetemen zajlik a Latin-amerikai Filmhét. Az eseménysorozatot Claudio Pérez Paladino Argentína romániai nagykövetének jelenlétében nyitották meg.

Tovább >>

Sérültek találkoztak egészségesekkel

Az Alsterdorf Román- Német Egyesület a Sérült Személyek Világnapja alkalmából kedden délután nyílt napot szervezett az egyik úgynevezett védett lakrészben, amely Nagyváradon található.

Tovább >>

Popa: 2015-ben kész lesz a reptér

A Bihar Megyei Tanács elnöke szerint 2015-ben elkezdik és be is fejezik a nagyváradi reptér felújítási munkálatait.

Tovább >>

Szabad munkahelyek

A Bihar Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) közleménye szerint november 27-én, szerdán összesen 180 megüresedett állást kínálnak a megyében, 153-at Nagyváradon, 11-et Élesden, 14-et Belényesben, valamint 1-1-et Margittán és Nagyszalontán.

Tovább >>

Díszkivilágítás és babgulyás

Nagyvárad- December 1-jén, vasárnap, Románia nemzeti ünnepe alkalmából Nagyvárad önkormányzata az elmúlt évek hagyományaihoz híven több rendezvényt is szervez. 12.00-13.45 óra között Mihai Viteazul lovasszobránál katonai- egyházi szertartásra kerül sor, majd koszorúznak.

Tovább >>

Ruhákat és antik tárgyakat árvereztek

Nagyvárad – Több mint hetvenezer lej gyűlt össze az Egyedül nevel! rendezvényen belül, ebből 283, gyermekét egyedül nevelő anyukát segítenek majd a szervezők, tudtuk meg a szerdai árverés végén.

Tovább >>

Tudják-e, mit tüdőznek le?

Növekvőben van a cigarettacsempészet, főleg a mi régiónkban. Vannak eleve csempészetre gyártott termékek is – de azok olyanok is. Akár e sorok szerzője is bűnözhetne egyet, büntetlenül…

Tovább >>

Ugrás: