Lépések a cigarettacsempészet megfékezésért

Az Arad Megyei Rendőr-felügyelőség egy Európai Bizottság (OLAF – Európai Csalás Elleni Hivatal) által finanszírozott pályázat nyerteseként házigazdája a napokban egy háromnapos konferenciának.

A nyertes pályázat neve Pro-Net – Egy szakmai hálózat kifejlesztése a cigarettacsempészet megfékezése ellen, és Románián kívül még három ország (Magyarország, Bulgária, Szerbia) rendőrsége, valamint Arad, Temes, Krassó-Szörény, Mehedinţi és Dolj megyék rendőr-felügyelősége vesz részt a lebonyolításban.

Tegnap délben sajtótájékoztatón jelentették be a hírt, Camelia Tuduce megyei sajtószóvivőn kívül jelen volt még Nicolae Bătrân, Arad megyei rendőr-főfelügyelő, Scarlatache Marcel Claudiu a bukaresti rendőrség Csalások és sikkasztások elleni szakosztályának rendőr-főfelügyelője, valamint Dulceaţă Teodor, a bukaresti Csalás elleni küzdelem főosztályának munkatársa.

A mostani, háromnapos konferencia célja elsősorban a szakmai beszélgetések, tapasztalatcserék, Arad megye országosan az első öt megye közt szerepel, melyek megnyerték ezt a pályázatot.

Scarlatache Claudiu elmondta, nagy öröm ez, hogy az Arad Megyei Rendőr-felügyelőség ilyen nagymértékben bekapcsolódik a programba, hiszen nagyon fontos a határ menti településeken (is) megtenni az első lépéseket az illegális dohányáru-kereskedők lebuktatása, a törvénytelen cigarettagyárak felszámolása, és egyáltalán a cigarettacsempészet megfékezése ellen.

A mostani konferenciát a pályázat első lépéseként szervezte meg az Arad Megyei Rendőr-felügyelőség, valamikor februárban lesz még házigazdája egy sorra kerülő újabb konferenciának, majd meghívottként további megbeszéléseken vesz részt a pályázatban részt vevő országok valamelyikében.

Nyugati Jelen