Klezmer muzsika a Kultúrpalotában

November 27-én vette kezdetét az egyik legnagyobb zsidó ünnep, a fény ünnepe, a Hanuka. A Makkabeusoknak a szíriai görögök feletti győzelmére (i. e. 165.), a jeruzsálemi szentély megtisztítására és újraavatására, valamint a nyolc napon át égő mécses csodájára emlékezik.

Az Aradi Zsidó Hitközség az Arad Municípiumi Polgármesteri Hivatal támogatásával az ünnep tiszteletére Arad soknemzetiségű, sok kultúrájú európai város címmel december 4-én, szerdán 19 órai kezdettel koncertet tart a Kultúrpalotában. A koncerten a nemzetközi hírű Klezmer Tov klezmer együttes lép a pódiumra. Az együttes repertoárjában a több évszázadra visszatekintő Közép-, Kelet- és Délkelet–Európa vásárainak jellegzetes muzsikája szerepel, amely vallási énekek és népzene ötvöződéséből jött létre.

A Mazel Tov tagjai: Olena Moldovan (klarinét), Mihai Osvat (mélyhegedű), Dacia Ceşa-Goje (akkordeon), Pusztai Emanuel (ének és zongora), Cristian Goia (nagybőgő), Antonella Filip (ütőhangszerek), Sulamita Socea (ének és tamburin). Az együttest Vasile Socea vezényli.

A szervezők telt házra számítanak. Nemzetiségre és felekezetre való tekintet nélkül minden érdeklődőt várnak. A belépés ingyenes!

Nyugati Jelen