Eredményesen zárult a jótékonysági filmvetítés

Jelentős mennyiségű adomány gyűlt össze november 28-án a Pelicula Culturală társaság által szervezett jótékonysági filmvetítésen. 

Ezúttal a mindennapi élethez szükséges alapélelmiszerek helyettesítették a szokványos belépőt, az érdeklődők pedig komolyan vették a felhívást és összesen 133 liter olajat, 141 kilogramm cukrot, valamint jelentős mennyiségű lisztet, rizst és kukoricalisztet vittek magukkal. A temesvári SSI Schaefer kft. másnap 100 liter olajjal és 100 kilogramm liszttel járult hozzá a jótékonysági akcióhoz. Az adományokat a Máltai Segélyszolgálat Romániában temesvári filiája által gondozott idős személyeknek, valamint a nyilvántartásunkban szereplő rászoruló családoknak juttatjuk el. A rendezvény egy szokatlan helyszínen, a Román Nemzeti Színház és az Opera balett-termében zajlott, ahová eddig nem bocsátották be a nagyközönséget. Ott szólalt fel Jose Miguel Viñals Ariño, Spanyolország tiszteletbeli temesvári konzulja, valamint dr. Bárányi Ferenc, a Máltai Segélyszolgálat Romániában alelnöke, aki röviden felvázolta az országos szervezet tevékenységét. A temesvári filiáról Adriana Cojocaru szociális asszisztens beszélt.

Ezt követően Carmen Cojocaru, az Operaház balett-társulatának vezetője és koreográfusa válaszolt a szakmával kapcsolatos kérdésekre, majd a jelenlévő balett-táncosok egy rövid bemutatót is tartottak.

A szervezők erre az alkalomra a nemzetközi szinten is elismert spanyol rendező, Daniel Sánchez Arévalo „Azul oscuro casi negro” („Sötétkék, majdnem fekete”) című filmjét választották ki, amely egy bizonytalan jövőképpel társított lelkiállapotot mutat be, egy színt, melyet nem mindig ismerünk fel, és amely környezettől, illetve fénytől függően változik.

A temesvári Máltai Segélyszolgálat ezúton is köszönetet mond a nagylelkű adományokért, amelyekkel szebbé tehetjük a közelgő téli ünnepeket az idős személyek és a rászoruló családok számára.

Nyugati Jelen