Édességgel a fogyatékkal élőkért

Az aradi Sirinia és a Semper Excelsius Ifjúsági Egyesület közös szervezésében, partnerségben az Arad Megyei Szociális Asszisztencia és Gyermekvédelmi Főigazgatósággal (DGASPC) karitatív eseményt szerveztek az elmúlt héten a helyi ART Cafféban.

Az Édességcsere jótékony ízekkel címet viselő eseményt második alkalommal rendezték meg. Először, két évvel ezelőtt a résztvevők által biztosított édességekből az Integra Egyesület szellemileg fogyatékos gyermekei javára gyűlt össze 1500 lej és 50 euró, ezeket a mindennapi élet használati kellékeire költötték, mely nagy segítség volt a fogyatékos gyermekek hétköznapjaiban.

A mostani alkalommal a 3-as számú Általános Iskola autista gyermekei megsegítésére gyűjtöttek a szervezők, rengeteg sütemény és torta kínálta magát az édesszájú résztvevőknek. Az édességeket lehetett kóstolgatni, támogatók jóvoltából idén két gyönyörű torta került nyilvános licitre, egyik 220, másik 200 lejért kelt el az est folyamán.

A résztvevők által biztosított édességekből befolyt összeg idén 2656 lej, melyet a szervezők átadtak a 3-as számú Általános Iskola keretében működő autista gyermekekkel foglalkozó központnak.

Nyugati Jelen