Csütörtöktől egy hónapig várja a kicsiket a Gyerekek Városa

Miután Szatmárnémeti immár közel egy hete ünnepi színekbe öltözött a díszvilágítás felkapcsolásával, csütörtöktől ünnepi díszeket öltött magára a megyei múzeum előtti park is.

Az ortodox katedrális és a Sugárút közötti részen csütörtök délután nyitotta meg kapuit a Gyermekek Városa fantázianévvel illetett ünnepi kavalkád. A városi és megyei önkormányzat vezetőinek rövidke beszédét egy órás kultúrműsor követte, amelyet egymás után több szatmárnémeti oktatási intézmény gyerekei adtak elő.

És ez így lesz a következő közel két hétben is. Szatmárnémeti mellett krasznabélteki, szakaszi, túrterebestelepi és mikolai iskolások mutatnak majd be 5 és 40 perc között váltakozó hosszúságú műsort.

A kicsiny parkban értelemszerűen van karácsonyfa, továbbá dodzsem, körhinta, kisvasút, néhány árus, jászol, na meg egy póni. A nagyobbak számára pedig már készül a jégpálya!

Csütörtök este még a jégréteg vastagításán dolgoztak, ám az ígéretek szerint pénteken már használható lesz. Gyerekek számára 10, felnőttek számára pedig 15 lejbe kerül majd egy órára, korcsolyabérléssel együtt.

szatmar.ro