Alice Francis-koncert a nemzeti ünnepen

December 1-jén, Románia nemzeti ünnepén 10.30 órától katonai parádét tartanak a Megyeháza előtt, az 1989-es Forradalom útján.

Délután 5 órakor a Timişoara Big Band koncertezik az Opera téren. 17.30-kor a polgármester jelenlétében kigyúlnak az ünnepi fények és megnyitják a hagyományos Karácsonyi Vásárt, amely újévig látogatható. 17.45 órától bánsági néptánc-együttesek lépnek fel az Opera előtti színpadon, köztük a temesvári Eszterlánc, a Banater Rosmarein és a Mladost. 19 órától Claudia Popa, 19.30 órától a Pandora és a Desant rock-együttesek zenélnek a Főtéren. 20 órakor kezdődik a szintén hagyományos fáklyás felvonulás.

Az est fénypontja a temesvári származású, Németországban élő sztár, Alice Francis koncertje lesz. Az „electroswing királynője” ezen a héten először lép fel Romániában. Alice Francis a 20-as, 30-as évek zenéjét eleveníti fel, mai eszközökkel és hangzással, a swing és a dzsessz elemeit ötvözve. A 20.30 órakor kezdődő Alice Francis koncert után, 21.30 órakor tűzijáték zárja az ünnepi rendezvényeket.

Nyugati Jelen