Ajándék Robu-Mikulástól: ingyenes közszállítás decemberben!

Nicolae Robu polgármester Mikulás-ajándékkal akarja meglepni a temesváriakat: javasolni fogja az önkormányzatnak, hogy decemberben teljesen ingyenes legyen a közszállítás a Bega-parti városban. 

A polgármester javaslatát azzal indokolja, hogy a nagy infrastruktúra munkálatok miatt állandósult a közlekedési káosz Temesváron. A városatya abban reménykedik, hogy a sofőrök közül többen otthon hagynák autóikat, ha ingyenes lenne a közszállítás. „Amennyiben ez az intézkedés beválik, javasolni fogom, hogy januárban is ingyenes legyen a közszállítás – nyilatkozta a sajtónak Nicolae Robu –, ez havonta 3,25 millió lejes többletkiadást jelentene a városnak, ennyivel kellene növelni a RATT-nak kifizetett szubvenciók összegét.” A már előre kiváltott bérletek a következő hónapban is megőriznék érvényességüket, tette hozzá a polgármester, aki szerint a városvezetés továbbra is szorgalmazza, hogy minél előbb beinduljon a közlekedés a Michelangelo útkereszteződésben, Észak-Dél irányban, de ez az év vége előtt nem lehetséges.

Mivel az ingyenes közszállítás ügyében a városi tanács hozza meg a végleges döntést, december első napjaiban ez még nem léphet életbe, mert leghamarább a jövő héten ülhet össze az önkormányzat. A temesvári közszállítás ingyenessé tétele a nagy munkálatok idejére nem Robu ötlete, még idén nyáron javasolta Bogdan Herzog helyi tanácsos.

Nyugati Jelen